Nieuws
Photo of author

2024, het jaar van vernieuwing in jouw kantoor


Kies het juiste bureau

Het bureau is het belangrijkste meubelstuk van elk kantoor. Voor een strak kantoor is een modern stalen en wit bureau vaak een goed idee. Toch is een typisch kantoor met vloerbedekking, tl-licht en veel wit in 2024 op zijn retour. Als je juist gezelligheid en warmte zoekt, is het slim om te kiezen voor hout. Je kunt ook een stoer statement maken met een zwart bureau.

Ook ergonomie is erg belangrijk, maar het moet niet ten koste gaan van de sfeer en ambiance op kantoor. Natuurlijk zijn sta-werkplekken en goede bureaustoelen erg praktisch tegen nek- en rugklachten, maar het kantoor moet aantrekkelijk blijven voor werknemers.

Als je een hybride werkmodel hanteert op de zaak, waarbij werknemers zowel thuis als op kantoor werken, is een aantrekkelijke werkplek met faciliteiten erg belangrijk. Kantoormedewerkers zijn steeds vaker klaar met de kantoortuin en zoeken liever een stil plekje waar ze in alle rust kunnen werken. Thuis zijn er veel afleidende factoren, zoals huisdieren of jengelende kinderen. Benut daarom elk hoekje op kantoor om intieme plekjes in te richten, bijvoorbeeld met een hoekbureau.

Maak een goed lichtplan

Een lichtplan is erg belangrijk op kantoor. Werknemers moeten alles goed kunnen zien, maar toch kan koud tl-licht worden bijgestuurd door ook sfeerverlichting op te hangen op kantoor. Denk bijvoorbeeld aan sfeerverlichting in de vergaderzaal met een schemerlamp aan het plafond of retro ledlampen die eruitzien als enorme gloeilampen. Zo maak je de ambiance op de werkvloer net even wat prettiger.

Planten en gebruik van kleur maken veel verschil

Verf de muur eens niet in het wit, maar ga voor een warme tint zoals een zandkleur of zelfs licht oranje. Ook leuke wandschilderingen, inspirerende posters of een prikbord voor ideeën, meldingen of andere zaken kunnen zorgen voor extra warmte en sfeer op kantoor.

Tot slot zijn planten in elk kantoor cruciaal in 2024. Planten zorgen voor extra zuurstof tijdens het werken en filteren bovendien de lucht van giftige stoffen.

https://www.dezaak.nl/partner-content/2024-het-jaar-van-vernieuwing-in-jouw-kantoor/