Vakantie
Photo of author

Actieve tiener camping vakantie in de Ardennen ⋆ Camping Promotie


De Ardennen is een geliefd paradijs voor een actieve vakantie. Met name mountainbike routes zijn erg in trek. Elk seizoen brengt zijn eigen charme met zich mee en de bijbehorende buitenactiviteiten. Gebieden zoals Durbuy bieden een perfecte omgeving voor een ontspannen of juist uitdagende MTB route.

Het bosrijke laaggebergte biedt steile klim-paden, snelle afdalingen en met dank aan de heuvels zijn er zelfs een flink aantal singletrack bospaden te vinden. De ervaren mountainbiker weet dat de nodige technische stuur kwaliteiten nodig zijn om deze paden te kunnen trotseren.

Tip: Gravel Bike Tocht Ardennen | Gravel Fiets Tour Ardennen

Durbuy als mountainbike bestemming

In de Ardennen zijn meer dan honderd routes uitgezet voor mountainbikers. Een aantal van deze routes zijn te vinden in de omgeving van Durbuy, de kleinste stad van de Ardennen met slechts 400 inwoners. De prachtige heuvels, verschillende rivieren, de pittoreske oude dorpjes en daarnaast ook de nog steeds aanwezige herinneringen van de Tweede Wereldoorlog maken deze mountainbike routes een activiteit om nooit meer te vergeten. In de zomer is het vaak een drukbezocht gebied waarbij vele toerritten gereden worden.

Er zijn een aantal ´makkelijke´ routes te vinden, maar over het algemeen wordt voor een mountainbike route in de omgeving van Durbuy om een redelijke conditie gevraagd. De meeste routes zijn ‘middelmatig´ en variëren van ongeveer 10 km tot bijna 100 km.
vakantie ardennen

Hoe kan een MTB en route verkregen worden

Niet iedereen heeft een eigen mountainbike bij zich op vakantie. Gelukkig zijn er op vele plaatsen MTB’s te huur voor een dagdeel of voor een hele dag. Hierbij kan gekozen worden voor een ‘Begeleid Mountainbiken’ activiteit waarbij het parcour onder begeleiding van een ervaren mountainbiker wordt afgelegd. Op deze manier kan zelfs gewerkt worden aan de vaardigheden naast het genieten van de prachtige omgeving.

Er zijn op vele verschillende manieren routes te verkrijgen. GPS verhuur wordt hiervoor veel gebruikt. Via een GPS apparaat wordt de volledige route verkregen. Ook zijn veel routes via Google Earth te bekijken en te downloaden. De meeste routes staan aangegeven met hoogtemeters, hoogste en laagste punt, afstand en markering. Ook is vaak duidelijk aangegeven hoeveel procent van de route singletrack, brede bospaden of asfalt is. Op deze manier kan iedereen zelf bepalen welke route het meest geschikt is.

Uitgelicht: Tienercamping Ardennen | Jongerencamping Ardennen | Jeugd Camping

Het wordt aangeraden om een helm te dragen tijdens het mountainbiken in de Ardennen. De afdalingen zijn vaak steil waardoor de snelheid behoorlijk kan oplopen. Alle benodigdheden voor een onvergetelijke MTB ervaring in de omgeving van Durbuy zijn op locatie te verkrijgen. Iedereen kan daarom zonder al te veel voorbereiding vertrekken richting de Ardennen voor de ultieme actieve vakantie.

vakantie ardennen

https://campingpromotie.nl/bestemmingen/actieve-tiener-camping-vakantie-in-de-ardennen/