Online winkelen
Photo of author

Beste tips voor een soepele verhuizing


Ga je binnenkort verhuizen, maar weet je niet hoe je de verhuizing moet aanpakken zodat alles soepel verloopt? Een verhuizing kan veel stress opleveren, als je het niet goed organiseert. Het begint allemaal met het maken van een planning. Wil je meer weten? Lees dan deze blog verder met 7 tips om je verhuizing soepel te laten verlopen.

1.      Maak een planning

Het maken van een planning voor je verhuizing gaat ervoor zorgen dat jij precies weet wat er moet gebeuren en wanneer het moet gebeuren. Een planning gaat zorgen voor rust en overzicht. Begin op tijd met het maken van een planning. Mocht er iets onverwachts tussenkomen dan is daar ruimte voor. Probeer je planning zo te maken dat je een week voordat de verhuisdag gepland staat alles klaar hebt staan en dat je alleen nog maar hoeft in te laden en te verhuizen.

2.      Pak je spullen in per ruimte

Om overzichtelijk aan de slag te gaan met verhuizen raden wij je aan om per ruimte je spullen in te pakken. Ga niet van alles in een doos stoppen van verschillende kamers in je huis, dit zorgt voor onrust en chaos. Begin bijvoorbeeld met de zolder om daar al je spullen in te pakken. Waarschijnlijk heb je deze spullen niet vaak nodig en kun je ze in je nieuwe huis ook meteen op de zolder plaatsen. Ga vervolgens alle ruimtes af om spullen in te pakken en stal ze ook in de ruimtes zelf.

3.      Meten is weten

Het is goed om vooraf te weten of je met de spullen door de deuren of ramen kan. Heb je bijvoorbeeld een bank die je wilt meeverhuizen? Dan raden wij aan om eerst te meten door welke deur dit kan en anders moet er iets geregeld worden dat jouw bank in je nieuwe huis komt te staan. Meet ook de afmetingen van bijvoorbeeld muren en de hoogtes. Zo weet je zeker dat je kast past en dat je niet voor verrassingen komt te staan.

4.      Regel hulp van vrienden en familie

Een verhuizing hoef je niet alleen te doen. Vooral niet als je een groot huis hebt en daardoor heel veel spullen die je moet inpakken. Vraag aan je vrienden of familie of zij een aantal dagen willen meehelpen met inpakken en opruimen. Zo maak je er ook nog een aantal gezellige dagen van met elkaar.

5.      Rekening houden met het weer

Verhuizen in de zomer met 30 graden is niet aan te bevelen. Maar ook een dag verhuizen in de regen is geen pretje. Als je de mogelijkheid hebt om rekening te kunnen houden met het weer dan raden wij dit zeker aan. Zo is een temperatuur aangenaam als het niet te koud en niet te warm is. En daarbij als er geen neerslag wordt verwacht is dat zeker mooi meegenomen. Bij voorkeur; ga niet verhuizen als het tropische temperaturen zijn, maar ook niet als het midden in de winter is.

6.      Verhuis alles in een keer

Je kan een verhuizing in een keer regelen door middel van een bestelbus huren in Heerlen. Zo kan je gemakkelijk je spullen kwijt in de bus en kan je een paar keer op en neer rijden in plaats van in je eigen auto. Daar kun je waarschijnlijk minder spullen in kwijt dan een bestelbus. Op deze manier kun je in een dag al je spullen hebben verhuisd naar je nieuwe woning.

7.      Plaats de dozen per ruimte

Om het overzichtelijk te maken voor jezelf kun je per ruimte verhuizen. Zo laad je de bus in met de verhuisdozen en plaats je de spullen waar je (denkt) dat je deze spullen weer gaat plaatsen. Waarschijnlijk heb je al een idee welke slaapkamers van wie worden en zo kun je geordend alles neerzetten en alles uitpakken. Met deze tips verloopt de verhuizing soepel!

https://www.10beste.com/beste-verhuizing-tips/