Online winkelen
Photo of author

De kracht van Google Ads


Tegenwoordig gaat er steeds meer digitaal: van reclames tot dingen opzoeken. De wereld tussen online en offline vervaagt steeds meer. Ook online adverteren is iets wat we steeds meer zien, naast de ouderwetse reclameblaadjes. Online adverteren gaat vaak via een van de meest populaire platforms: Google Ads. Dat is niet gek, want het platform heeft een enorm bereik, geavanceerde targetmgelijkheden en meetbare resultaten. Op die manier kun je campagnes steeds bijstellen en gerichter je product of dienst onder de aandacht krijgen bij je doelgroep. Wat is precies de kracht van Google Ads? In dit blog gaan we hier dieper op in.

Bereik

Google Ads biedt veel bereik, wereldwijd als het moet. Mensen kunnen actief zoeken naar producten of diensten die vergelijkbaar zijn als de jouwe. Met behulp van geavanceerde targetopties zoals bijvoorbeeld de locatie, taal en andere demografische gegevens kunnen je advertenties gericht worden op specifieke segmenten. Je bereikt zo een maximale impact met je advertenties en kan daarna alles terugzien.

Betalen

Je betaalt alleen wanneer je echt op de advertentie klikt. Dit heet cost per click, afgekort CPC. Wat houdt cost per click dan in? Je advertentie komt overal in het zicht, maar je gaat pas een bedrag betalen wanneer iemand van je doelgroep daadwerkelijk op je advertentie klikt. Op die manier is Google Ads best wel een kosteneffectieve manier. Je kan zelf het budget instellen, zodat je nooit meer moet betalen dan dat je gedacht had.

Target specifiek

Een andere kracht van Google Ads is de mogelijkheid om je doelgroep te bereiken. Je kan ook hier weer demografische gegevens invoeren en zoekwoorden, maar ook kun je de advertenties richten op de juiste mensen op het juiste moment. Je kan op die manier je boodschap goed overbrengen, want de consument neemt alleen informatie tot zich wanneer het hem of haar uitkomt. Dit komt omdat er tegenwoordig zoveel aanbod is. Specifiek targetten draagt bij aan de kans op conversie, waardoor de kans op een daadwerkelijke verkoop groter wordt.

Meetbaar

De resultaten kunnen meetbaar gemaakt worden en ook dat is een van de krachten van Google Ads. Je kan kijken hoe je advertentie het gedaan heeft aan de hand van uitgebreide rapporten, statistieken etc. Je kan alles zien van klikken tot kosten per actie. Maak waar nodig is aanpassingen in de campagne en bekijk die dan op dezelfde manier. Zo kun je het meeste voordeel halen uit Google Ads.

https://www.10beste.com/de-kracht-van-google-ads/