Tech
Photo of author

De nieuwste trends en gadgets op het gebied van watersport


Of je nu door een watersport winkel loopt, of rondkijkt op het internet; er zijn genoeg nieuwe trends en gadgets op het gebied van watersport te vinden. Maar welke nieuwe trends en gadgets zijn dit dan zoal? Wij zetten er een aantal voor je op een rijtje.

Duurzaamheid

Dit is een trend die misschien niet alleen maar toe te wijzen is aan de wereld van watersport, maar die ook op andere gebieden erg aan het opkomen is: duurzaamheid. Toch merken ook de ontwikkelaars van watersportproducten steeds meer hoe belangrijk het is om producten te maken die goed zijn voor het milieu en lang meegaan. Zo worden waar mogelijk diesel en benzinemotoren vervangen voor een elektrische variant en worden er zelfs zonnepanelen voor op de boot ontwikkelt.

Technologie

Met de zoektocht naar duurzaamheid zet ook de technologie binnen de watersport grote stappen. Zo kijkt men bijvoorbeeld naar de mogelijkheid voor het gebruik van waterstof als brandstof binnen de watersport branche. Er zijn dan ook verschillende takken van de sector, van grote cruiseschepen tot aan kleine pleziervaartuigen, die nauw de ontwikkelingen op dit gebied in de gaten houden. Net als bij de ontwikkeling van elektrische watersportvoertuigen lijkt ook hier nog veel grond te winnen wanneer het aankomt op het bepalen van de ideale actieradius en de bijpassende voorzieningen.

Een ander interessant nieuwtje op het gebied van technologie binnen de wereld van watersport is de lancering van nieuwe producten door Raymarine. Op de watersportbeurs BOOT lanceerden zij onlangs een heel scala aan nieuw navigatiemateriaal, waaronder de RVM1600 CHIRP-sonarmodule en een aantal nieuwe LIghtHouse-kaarten. Ook de CAM300, een IP-camera voor dag en nacht, viel niet te missen.

Het echte pareltje was echter de Axiom Pro 2, de krachtigste kaartplotter die het bedrijf ooit heeft ontwikkeld. Dit waterafstotende systeem met touchscreen kan in allerlei verschillende omstandigheden gebruikt worden en is voorzien van een hoogwaardige sonar waarmee gebruikers dieper dan ooit in het water kunnen kijken.

Symposium ‘Handhaving op het water’

Ook veiligheid speelt een grote rol binnen onze samenleving. Het is dan ook niet verassend dat het symposium ‘handhaving op het water’, dat zich bezighoudt met actuele thema’s op het gebied van veiligheid op het water, goed werd ontvangen. Tijdens het symposium werden handhavers van verschillende organisaties en diensten uit het hele land vertegenwoordigd. Ze hielden zich onder andere bezig met de succesvolle publieke-private samenwerking tussen verschillende watersportbedrijven, de discussie over de reikwijdte van het vaarbewijs en het debat over de controledruk die uitgeoefend wordt op de beroepsvaart.

https://www.elektrischeproducten.nl/de-nieuwste-trends-en-gadgets-op-het-gebied-van-watersport/