Geld
Photo of author

De redactie van Vastgoedjournaal zoekt een nieuwe collega! (journalist/fulltime)

De redactie van Vastgoedjournaal zoekt per 1 maart 2024 een nieuwe collega! Ken of ben jij onze nieuwe vastgoedjournalist? Laat het ons weten!

Functie: Journalist Vastgoed – fulltime
Locatie: Zandvoort

Ben jij op zoek naar een uitdagende journalistieke baan waarin je een leidende rol hebt in het informeren van de vastgoedsector? Ben je nieuwsgierig en vind je het leuk om de problematiek op de woningmarkt van alle kanten te belichten en het hele verhaal te vertellen? Achterhalen welke invloed hybride werken heeft op kantoren en uitvinden wat er moet gebeuren om de leegloop in winkelstraten terug te dringen? Dan ben je bij ons aan het juiste adres! Wij zijn op zoek naar een gepassioneerde journalist om onze redactie te versterken. 

Als journalist van Vastgoedjournaal krijg jij de kans om de veelzijdigheid van de vastgoedsector te ontdekken, waarbij je niet alleen te maken krijgt met stenen en gebouwen, maar ook met de politieke en maatschappelijke kwesties die in deze branche doordringen. Zoals collega Lola het zegt: ‘Vastgoed is veel breder dan je denkt.’ De werkzaamheden zijn erg divers, zo kan je op een maandag een nieuwsdienst draaien, dinsdag ben je op pad voor een interview, woensdag woon je een congres bij en donderdag schuif je aan bij onze wekelijkse radio-uitzending en vrijdag werk je een interview uit.

Het bedrijf
Vastgoedjournaal is in bereik het grootste vastgoedvakmedium van Nederland. De helft van het bedrijf bestaat uit de journalistieke redactie die als kerntaak het informeren van de vastgoedsector heeft. Je schrijft in de basis voor (institutionele) beleggers, ontwikkelaars, makelaars, woningcorporaties, taxateurs en vastgoedfinanciers, maar ook voor gemeenten en provincies. Vastgoedjournaal heeft ook een evenemententak dat congressen en de vakbeurs Wocoda organiseert. 

Ons bedrijf kenmerkt zich door een gezellige en kleinschalige sfeer, waarin persoonlijke ontwikkeling en innovatie centraal staan. We omarmen nieuwe ideeën en schuwen niet om nieuwe dingen uit te proberen. Zo zijn we begonnen met een wekelijkse radioshow en met het maken van video’s. Ons doel is om mooie en relevante content te creëren en onze lezers continu te voorzien van up-to-date informatie over de vastgoedsector.

Functieomschrijving:
Als journalist vastgoed ben je verantwoordelijk voor het verzamelen, analyseren en presenteren van nieuws en achtergronden binnen de vastgoedsector. Je krijgt energie van de dynamiek van een nieuwsredactie en bent flexibel genoeg om snel te schakelen tussen verschillende onderwerpen. Je hebt een scherp oog voor relevante ontwikkelingen en weet deze te vertalen naar boeiende en informatieve content voor onze lezers. Een financieel/economische achtergrond is een pré.

Functie-eisen:

 • Je beschikt over journalistieke vaardigheden en hebt bij voorkeur een financieel/economische achtergrond
 • Je bent flexibel, enthousiast en gedreven 
 • Je hebt een brede interesse in maatschappelijke en economische kwesties en kan deze onderwerpen koppelen aan de vastgoedsector
 • Je voelt je thuis in een dynamische omgeving en krijgt energie van het werken op een nieuwsredactie
 • Je bent creatief en in staat om nieuwe ideeën te genereren voor relevante content
 • Je hebt een vlotte pen en een uitstekende beheersing van de Nederlandse taal, zowel in woord als geschrift en je hebt het vermogen om complexe onderwerpen helder en begrijpelijk te presenteren

Dit bieden wij:

 • Plezier 
 • Uitdaging
 • Meer dan marktconform salaris
 • Een gezellige en kleinschalige werkomgeving in Zandvoort op steenworp afstand van het strand
 • Lunch wordt aangeboden op kantoor
 • Werkzaamheden vinden plaats op kantoor, thuiswerken kan in overleg 
 • Ruimte voor eigen initiatief en het uitwerken van nieuwe ideeën

Herken jij jezelf in bovenstaand profiel en ben je klaar voor een nieuwe uitdaging? Solliciteer dan nu door je cv en motivatiebrief te sturen naar Ariana Manduzai (ariana@vastgoedjournaal.nl) We kijken uit naar je sollicitatie!Bron