Online winkelen
Photo of author

De tien beste gaming monitors


Het is geen geheim dat computerspellen het uiterste vergen van je hardware. Er werd zelfs een tijdje geloofd dat de spelletjesbouwers en de hardwarefabrikanten een soort van samenwerking hadden. De games werden steeds beter, vooral wat betreft beeld en geluid. Maar de consument moest om de haverklap investeren in meer krachtige apparatuur om de games soepel te laten draaien. Gelukkig voor de gamers is die race wat trager gaan lopen. Wanneer je de juiste configuratie koopt, kun je voor langere tijd de nieuwste spellen optimaal spelen.

En dat geldt net zo goed voor de monitors die gebruikt worden om beelden van de spellen weer te geven. Maar wat maakt de ene monitor beter geschikt dan de andere om te gamen? In deze blog geven we je een antwoord, en we geven je meteen ook mee wat de beste monitors zijn die je nu kunt kopen.

Welke eigenschappen moet een goede game monitor hebben?

Er zijn verschillende elementen die ervoor zorgen dat je beter kunt gamen op de echte gaming monitors. Dankzij hun geavanceerde eigenschappen zijn ze eigenlijk de beste beeldschermen die je nu kunt kopen. Je hebt dus ook voor al je andere toepassingen de best mogelijke weergave. Dat is onder andere interessant voor het streamen van films of het bewerken van foto’s en video’s. Maar ook in het online casino komt een haarscherpe weergave je ook van pas. Denk aan de livespellen die in HD worden weergegeven.

De resolutie

De resolutie van een beeldscherm is het aantal pixels dat gebruikt wordt. Een hogere resolutie zorgt voor scherpere beelden en meer detail. Resoluties voor game monitors zijn vaak Full HD (1920×1080), Quad HD (2560×1440) en 4K Ultra HD (3840×2160). Een hogere resolutie vereist echter ook een krachtigere grafische kaart om de beste prestaties te behalen.

De verversingssnelheid, ook gekend als de refresh

De verversingssnelheid, of refresh van een monitor wordt uitgedrukt in Hertz (Hz). Dit verwijst naar het aantal keren per seconde dat het beeld op het scherm wordt vernieuwd. Een hoger getal, zoals 144 Hz of 240 Hz, geeft vloeiendere beelden. Het vermindert tegelijk de zichtbare bewegingsonscherpte. Dat is vooral belangrijk bij snelle actiegames.

Hoe groter hoe beter?

De grootte van het scherm is een persoonlijke voorkeur. Voor een optimale game-ervaring wordt meestal een monitor tussen 24 en 27 inch aanbevolen. Een groter scherm kan een meeslepender gevoel geven, maar kan ook een lagere pixeldichtheid hebben. Tenzij je kiest voor een hogere resolutie, maar dat zal dan ook de prijs van de monitor gevoelig opdrijven.

Wat zijn de tien beste monitors die je in 2023 kunt kopen?

We zijn tot het besluit gekomen dat deze tien beeldschermen het best geschikt zijn om je computergames op weer te geven.

  1. Alienware 34 QD-OLED: Het topmodel van Samsung en momenteel gezien als de beste allround monitor. Prijs ongeveer € 1250.
  2. LG Ultragear 27GN950-B is de beste 4k gaming monitor, hij kost iets minder dan € 1800.
  3. Gigabyte M32UC uit Taiwan is de beste budget 4k monitor. Deze monitor kun je kopen om en bij de € 700.
  4. Dell S2722DGM is de beste Quad-HD monitor, die wordt net onder de € 300 verkocht.
  5. Pixio PXC277 Advanced is de beste koop als budget Quad monitor. Hij kost minder dan € 250.
  6. BenQ Mobiuz EX240 wordt gezien als de budget 1080 pixels monitor. Die koop je voor minder dan € 200.
  7. LG UltraGear OLED 45GR95QE-B – WQHD Curved UltraWide gaat aan de haal met de titel voor beste ultrawide monitor. Hij kost in Nederland ongeveer € 1500.
  8. ASRock Phantom PG34WQ15R2B is de beste budget ultrawide monitor. Die gaat in Nederland voor minder dan € 500 over de toonbank.
  9. Asus ROG Swift PG42UQ wordt beschouwd als de beste 42 inch monitor. De reuzegrote monitor kost ongeveer € 1800.
  10. Dell S3222DGM is de monitor die als beste 32 inch uit de bus komt. Hij kost € 380.

https://www.10beste.com/de-tien-beste-gaming-monitors/