Nieuws
Photo of author

Een succesvol bedrijfsmanagement CV maken? Zo doe je dat


Je CV als marketingtool

Een CV is vaak het eerste contactpunt tussen jou en een potentiële werkgever. Het dient als een marketingtool die je in staat stelt jezelf te presenteren als de ideale kandidaat voor een functie in bedrijfsmanagement. Een goed opgesteld CV kan werkgevers overtuigen van je geschiktheid voor de functie en je uitnodigen voor een sollicitatiegesprek.

Naast overtuigingskracht biedt een CV ook een gestructureerd overzicht van je werkervaring, opleiding, vaardigheden en prestaties. Zo kan een potentiële nieuwe baas snel beoordelen of je de benodigde kwalificaties en ervaring hebt die vereist zijn voor de functie. Met een goed opgebouwd CV onderscheid je je van andere sollicitanten en val je op als een competente professional.

Tips en tricks voor een indrukwekkend CV

Als bedrijfsleider of businessmanager ontwikkel en implementeer je strategieën. Je begeleidt bedrijven naar hogere ROI’s door verkoop-, marketing- en productieteams efficiënter te laten werken. Op het CV van een business manager moeten naast sterke interpersoonlijke vaardigheden ook analytische, management, financiële en communicatieve vaardigheden staan.

Neem ook de volgende tips mee in het schrijven van een indrukwekkend bedrijfsmanagement CV:

1. Deel je CV overzichtelijk in

Zorg voor een heldere en gestructureerde indeling van je CV. Gebruik duidelijke kopjes en secties, zoals persoonlijke gegevens, werkervaring, opleiding, vaardigheden en referenties. Dit maakt het voor werkgevers gemakkelijker om relevante informatie snel te vinden. Met een voorbeeld CV ze je direct welke onderdelen belangrijk zijn.

2. Vul je werkervaring aan met cijfers

Benadruk je werkervaring die relevant is voor de functie in bedrijfsmanagement waarvoor je solliciteert. Vermeld de naam van het bedrijf, je functietitel, de periode waarin je hebt gewerkt en een beknopte beschrijving van je verantwoordelijkheden en prestaties. Focus op resultaten die je hebt bereikt, zoals het behalen van doelen, kostenbesparingen of verbeteringen in processen. Denk hierbij aan “kosten met 18% verlaagd” of “subsidie van 3,2 miljoen binnengehaald”.

3. Geef details over je opleiding en certificeringen

Vermeld je hoogst behaalde diploma en eventuele relevante certificeringen. Geef details over de instelling waar je gestudeerd hebt, de studierichting, de afstudeerdatum en eventuele academische prestaties. Als je aanvullende cursussen of trainingen hebt gevolgd die relevant zijn voor business management, voeg deze dan ook toe. Ben je lid geweest van een studentenvereniging? Of heb je speciale minors gevolgd in bijvoorbeeld financieel management? Zet deze dan ook op je CV.

4. Geef voorbeelden van vaardigheden en competenties

Geef een overzicht van je belangrijkste vaardigheden en competenties die relevant zijn voor een rol als business manager of bedrijfsleider. Dit kunnen zowel technische vaardigheden zijn, zoals kennis van bepaalde softwareprogramma’s, of zachte vaardigheden, zoals leiderschap, communicatie en probleemoplossing. Ondersteun je vaardigheden met concrete voorbeelden en prestaties. Om jezelf nog verder te ontwikkelen voor een nog beter CV kun je terecht op learning platforms als Toolshero.

Een aantal voorbeelden van zowel hard als soft skills om je op weg te helpen:

https://www.dezaak.nl/partner-content/een-succesvol-bedrijfsmanagement-cv-maken-zo-doe-je-dat/