Nieuws
Photo of author

Geld lenen als zzp’er: hier moet je aan denken!


Een goede persoonlijke lening aanvragen als zzp’er is niet onmogelijk, maar hier kleven wel de nodige haken en ogen aan. 

Naast een persoonlijke lening zijn er ook andere manieren om geld te lenen als zzp’er. In dit artikel zetten we de verschillende mogelijkheden op een rij en vertellen we je waar je rekening mee moet houden. 

Bekijk eerst of er andere mogelijkheden zijn 

Voordat je gaat lenen is het eerst belangrijk om intern te kijken. Zijn er misschien andere manieren om binnen het bedrijf extra financiële ruimte te creëren? Vergeet niet dat lenen ook geld kost. Daarom is het altijd voordeliger als je het intern op kunt lossen. Indien dit echt niet mogelijk is, kun je er altijd nog voor kiezen om te lenen. Maar beschouw dit altijd als de laatste oplossing en niet als de gemakkelijkste weg. 

Lening aanvragen bij de bank 

Een van de meest gebruikte methoden is natuurlijk het aanvragen van een lening bij de bank. Vraag een lening aan klinkt misschien eenvoudig, maar dat is het alleszins niet. Hier komt veel bij kijken. De bank wil er zeker van zijn dat je in staat bent om de lening terug te betalen. Daarom is het belangrijk dat je administratie goed op orde is. Om tijd te besparen bij de aanvraag is het goed om alvast alle belangrijke stukken gereed te hebben. Vraag eventueel aan je boekhouder om met je mee te kijken. Deze weet ook precies wat je nodig hebt voor een leningaanvraag en kan een uitdraai maken van de financiële situatie binnen het bedrijf. 

Houd er rekening mee dat er heel veel verschillende aanbieders zijn. Ga dus niet direct akkoord met het eerste voorstel, maar vraag meerdere offertes op en vergelijk de voorstellen. Vergeet ook niet om de kleine lettertjes te lezen. Zo weet je zeker dat je voor de voordeligste aanbieder kiest. 

Geld lenen van familie of vrienden 

Is het om welke reden dan ook niet mogelijk om geld te lenen bij de bank? Of kost dit ongelooflijk veel extra geld? Dan kun je ook nog overwegen om geld te lenen van familie of vrienden. Toch is dit ook wel een beetje spannend. Geld lenen van naasten kan wrijving opleveren. Daarom is het belangrijk om goede afspraken te maken en enkel te lenen van mensen die je voor de volle honderd procent kunt vertrouwen. 

https://www.dezaak.nl/partner-content/geld-lenen-als-zzper-hier-moet-je-aan-denken/