Vakantie
Photo of author

Is een strakke zwembroek verplicht in Frankrijk? ⋆ Camping Promotie


Hoe zit met je zwembroek Frankrijk? Is een strakke zwembroek verplicht in Frankrijk? Dit zijn vragen, die jaarlijks door vele Nederlanders wordt gesteld. En daardoor op vele fora op het internet terugziet komen.  Wanneer je volgende zomer richting Frankrijk afreist, zul je hier ook zeker mee te maken krijgen. Op campings, hotels en zwembaden, is dit namelijk verplicht om vervuiling van het zwembad tegen te gaan.

Het aanschaffen van zo’n zwemband, is dan wat ons betreft: ook geen overbodige luxe voor je avontuur richting de Franse zon. In deze blog gaan wij je vragen zó goed mogelijk proberen te beantwoorden, zodat jij maximaal bent voorbereid voor je vakantie naar Frankrijk.

Hieronder lees je er meer over:

Zwembroek Frankrijk? Waarom moeten mannen en jongens een strak exemplaar aan?

Welke zwembroek Frankrijk? Is zoals we hierboven al aangaven: een vraag die vele Nederlanders jaarlijks stellen, want was het nu verplicht of niet? Het is namelijk zo, dat de Frans overheid regels heeft opgesteld voor campings, hotels en zwembaden. Eén van deze regels, is dus het dragen van een strakke zwembroek. Maar ook een badmuts dragen kan verplicht zijn.

Het maakt, dan ook niet uit wat je kiest, zo kun je kiezen voor een strakke zwemboxer, een strakke jammer, een strakke zwemslip of een trendy mini-zwembroekje. Dus je dient er wel, zoals: Dries Roelvink bij te lopen op vakantie. Uiteraard, is het dragen van een zwembroek met wijde pijpen, dan weer niet toegestaan voor wanneer jij je bevindt op een camping, hotel of zwembad in Frankrijk.

Veel jongens en mannen gebruiken de wijde zwembroek Frankrijk, dan ook voor andere zaken naast het zwemmen. Zo gaan ze bijvoorbeeld: voetballen, of gaan ze ermee naar het strand en ondernemen ze nog vele andere activiteiten. Wanneer je vervolgens met deze zwembroek het water induikt, vervuil je heel erg het zwembad, waardoor de filters helemaal verstopt kunnen raken van al de viezigheid. En dat is natuurlijk ontzettend zonde en je dupeert hierdoor ook andere vakantiegangers.

strakke zwembroek

Daarnaast, is het ook zo, dat een strakke zwembroek veel meer water vasthoudt, wanneer iedereen een wijde zwembroek aantrekt kun je op een dag écht liters aan water verliezen uit het zwembad. Maar wist je dat? Dat Frankrijk niet enige land is met zogeheten: bad regels? Zo kun je op campings Italië, ook met bepaalde regels te maken hebben.

Toch heerst er rondom veel mannen toch beetje een soort angst voor een strakke zwembroek Frankrijk. In Nederland, is de zwemshort bijvoorbeeld: niet meer weg te denken uit het straatbeeld, zeker wanneer je stranden gaat, naar een plas, of misschien wel het zwembad. Dit fenomeen kwam namelijk uit de jaren80 vanuit de Verenigde-Staten overwaaien naar ons kikkerlandje. Waardoor mannen destijds massaal de overstap maakten naar een zwembroek met wijde pijpen. En die overgang kun je vooral klaren, doordat er in die periode al veel de overstap werd gemaakt naar wijdere kleding.

Hierom moet je naar Frankrijk deze zomer!

Nu we je alles hebben verteld, over de zwembroek Frankrijk regels, is het nu de hoogste tijd om je wat meer te vertellen over het land zelf. En waarom je uiteraard aankomende zomer nog naar Frankrijk op vakantie.

Om te beginnen, is Frankrijk een ontzettend veelzijdig land, waar je echt veel kunt beleven gedurende je vakantie richting de Franse zon. Wanneer je richting het zuiden van Frankrijk gaat, is onze tip om sowieso door typische Franse dorpjes heen te struinen. Hier zie je authentieke Franse huisjes, bloemen, terrasjes en ruik je uiteraard de lucht van een vers afgebakken baguette.

Daarnaast, is het ook een prachtig land voor een zogeheten: zon, zee en strandvakanties. Aangezien Frankrijk een kustlijn heeft van maar liefst: 5000 kilometer lang. Hier hoef je aan het strand, uiteraard geen rekening te houden met de regels zwembroek Frankrijk. Daarnaast ken het land, ook vele prachtige regio’s, zoals: Provence.

Misschien, is dat wel de meest bekende streek in het Zuidoosten van Frankrijk. Hier vind je nog een echte blauwe zee, bezoek hier zeker de kliffen die ook beter bekend zijn als: Gorges du Verdon.

Huur eens een kano en ga het avontuur aan, over dit schitterende water wij raden je wel aan: om je vooraf met een goede zonnebrand in te smeren, aangezien je op het water goed kunt verbranden.

Naast prachtige regio’s, stranden kent Frankrijk, ook een rijke geschiedenis, zo kun je in vele steden dat aan gebouwen nog terugzien. Zo kun je naar steden, zoals: Parijs, Bordeaux, Lyon, Nice en Marseille, waar je een avontuur beleefd.

Veel plezier met je vakantie!

 

https://campingpromotie.nl/reistips/is-een-strakke-zwembroek-verplicht-in-frankrijk/