Vakantie
Photo of author

Kamperen in Spanje, waar moet je naartoe? ⋆ Camping Promotie


Covid-19 heeft voor ontzettend veel beperkingen gezorgd, maar nu lijkt er eindelijk wat licht aan het einde van de tunnel. We hopen er natuurlijk allemaal op dat er snel versoepelingen aankomen. Een van de beperkingen is dat we niet op vakantie konden. Als dat al wel kon, waren we verbonden aan allerlei voorwaarden en laten we eerlijk zijn… Dat is niet echt een vakantiegevoel. Alhoewel we er nog niet helemaal zijn met Covid-19, is het al wel een fijn idee om te kunnen fantaseren over mogelijke vakanties zoals op vakantie in Frankrijk. Maar wat dacht je bijvoorbeeld van kamperen in Spanje? Een geliefd land vanuit Nederland. Maar, waar moet je naartoe binnen Spanje. Vooral als er zoveel keuze is? Dat lees je in dit artikel.

Waar kan ik heen?

Hieronder bespreek ik een paar plekken en plaatsen in Spanje, waardoor jij kunt kijken welke bestemming bij jou past. Iedereen heeft immers andere voorkeuren.

Costa Brava

De eerste bekende vakantiebestemming is Costa Brava. Het voordeel is, is dat dit de dichtstbijzijnde kustregio van Spanje is. Dit houdt in dat je hier gewoon met je eigen auto kunt komen! Een vliegtuig is hiervoor niet nodig. Bij Costa Brava liggen allerlei beroemde standoorden in de buurt, maar er zijn ook kleinschalige vissersplaatsjes te vinden. Costa Brava is geschikt voor jong en oud. Er heerst hier tevens een authentieke sfeer, dus er is altijd veel te bezichtigen.

kamperen in spanje

Calella de Palafrugell

Calella de Palafrugell is een kustplaats binnen Spanje met veel sfeer. De stemming zit er altijd goed in. Hier zijn allerlei winkels en restaurants te vinden. Je kunt ook genieten van een mooi strandje. Je kunt deze plaats bezoeken als je een beetje de drukte uit wilt. De boulevard is hier namelijk relatief rustig, terwijl er wel restaurants op het strand te vinden zijn. Drukte of liever rust? De keuze is aan jou.

kamperen in spanje

Andalusië

Andalusië is een regio in het zuiden van Spanje en is de op één na grootste regio van het land. Het staat bekend om zijn zonnige klimaat, prachtige stranden, witte dorpen, flamenco-muziek en Moorse architectuur. Er zijn ook verschillende campings in de buurt van nationale parken en natuurgebieden, er is dus veel te zien.

Andalusië

https://campingpromotie.nl/bestemmingen/kamperen-in-spanje-waar-moet-je-naartoe/

Leave a Comment