Vakantie
Photo of author

kust van Frankrijk ontdekken ⋆


Kamperen aan de kust van Frankrijk is een geweldige manier om te genieten van de natuur, de zon, het strand en de zee. Er zijn talloze campings in Frankrijk die perfect gelegen zijn aan de kust, van het noorden tot het zuiden van het land. In deze blog ontdek je de beste plekken om te kamperen aan de kust van Frankrijk en krijg je handige tips voor een geslaagde kampeervakantie.

La Baule: De parel van de Atlantische kust

La Baule is een van de bekendste badplaatsen aan de Atlantische kust. De lange zandstranden, de charmante boulevard en het gezellige centrum maken van La Baule een populaire bestemming voor kampeerders. Er zijn verschillende campings in de buurt van La Baule, zoals Camping Sunêlia Les Pins en Camping Le Bois d’Amour. Vanaf deze campings ben je zo op het strand en kun je genieten van de zon, de zee en de vele watersportmogelijkheden.

kust van Frankrijk

Île de Ré: Een eiland vol charme en natuur

Île de Ré is een klein eiland voor de kust van La Rochelle en staat bekend om zijn pittoreske dorpjes, prachtige stranden en ongerepte natuur. Kamperen op Île de Ré is een geweldige manier om de charme van dit eiland te ontdekken en te genieten van de rust en stilte. Er zijn verschillende campings op het eiland, zoals Camping Les Varennes en Camping Les Peupliers. Op deze campings kun je genieten van de mooie omgeving en de rustieke sfeer van het eiland.

kust van Frankrijk

Saint-Malo: De middeleeuwse stad aan de noordkust van Bretagne

Saint-Malo is een middeleeuwse stad aan de noordkust van Bretagne en staat bekend om zijn prachtige uitzichten op de zee en zijn rijke geschiedenis. Kamperen in de buurt van Saint-Malo is een geweldige manier om deze stad en de omgeving te verkennen. Er zijn verschillende campings in de buurt van Saint-Malo, zoals Camping La Ville Huchet en Camping Domaine de la Ville Huchet. Vanaf deze campings kun je gemakkelijk de stad bezoeken en genieten van de prachtige stranden en natuurlijke schoonheid van de omgeving.

kust van Frankrijk

Cap d’Agde: Een bruisende badplaats aan de Middellandse Zee

Cap d’Agde is een bruisende badplaats aan de Middellandse Zee, gelegen in de buurt van Montpellier. De lange zandstranden, het heldere water en de vele restaurants en winkels maken van Cap d’Agde een populaire bestemming voor kampeerders. Er zijn verschillende campings in de buurt van Cap d’Agde, zoals Camping Le Castellas en Camping Les Sables d’Or. Vanaf deze campings kun je genieten van de sfeer van de stad en de schoonheid van de Middellandse Zee.

kust van Frankrijk

Als je gaat kamperen aan de kust van Frankrijk zijn er een paar tips die je in gedachten moet houden:

  • Kies de juiste camping: Er zijn talloze campings aan de kust van Frankrijk. Kies er een die bij je past en die dicht bij de stranden en bezienswaardigheden ligt.
  • Neem de juiste spullen mee: Zorg dat je alle essentiële kampeerspullen bij je hebt, zoals een goede tent, slaapzak, luchtbed, kampeertafel en -stoelen, en kookgerei. Vergeet ook niet om strandspullen mee te nemen, zoals zwemkleding, zonnebrandcrème en een strandlaken.
  • Verken de omgeving: De kust van Frankrijk heeft veel te bieden, van prachtige stranden en helderblauw water tot pittoreske dorpjes en middeleeuwse steden. Ga eropuit en verken de omgeving.
  • Probeer lokale specialiteiten: Frankrijk staat bekend om zijn heerlijke eten en drinken. Probeer lokale specialiteiten, zoals verse vis, oesters, kaas en wijn.

Kamperen aan de kust van Frankrijk is een geweldige manier om te genieten van de natuur en de cultuur van dit prachtige land. Of je nu op zoek bent naar rust en stilte of juist naar levendigheid en gezelligheid, er is altijd een camping die bij je past. Plan je volgende kampeervakantie aan de kust van Frankrijk en ontdek wat dit land te bieden heeft!

https://campingpromotie.nl/bestemmingen/kust-van-frankrijk/