Nieuws
Photo of author

‘Quincy Promes doet er alles aan om Rus zijn’


NOS-correspondent in Rusland, Iris de Graaff, is ervan overtuigd dat voetballer Quincy Promes in Rusland is om zijn straf in Nederland te ontlopen. “Hij wil heel graag een Russisch paspoort”, aldus de correspondent in Op1.

Profvoetballer Quincy Promes is door de rechtbank in Amsterdam maandag veroordeeld tot een gevangenisstraf van anderhalf jaar voor zware mishandeling van zijn neef. Promes gaat in hoger beroep tegen het vonnis. “Ik denk niet dat in hoger beroep gaan heel veel zin heeft”, reageert rechtbankverslaggever van de Telegraaf Saskia Belleman. “De rechter heeft er vandaag echt op gehamerd dat als hij naar de rechtbank was gekomen en spijt had betuigd, hij een halfjaar minder zou krijgen. Dat is niet gebeurd.”

Pro-Poetin

Promes woonde zijn strafzaak niet bij vanwege ‘contractuele verplichtingen bij zijn Russische club Spartak Moskou’, aldus zijn advocaat. Ook vreesde hij te worden aangehouden als hij naar Nederland komt. Promes is namelijk ook verdachte in een grote drugszaak. En dus schuilt de oud-voetballer voorlopig nog in Rusland, aldus Iris de Graaff. “Hij is heel erg een beeld aan het schetsen dat hij een Rus wil zijn.” Zo gaat hij regelmatig op de foto met pro-Poetin aanhangers en verspreidt hij clips waarin hij Russisch spreekt.

Maar een Russisch paspoort heeft de voetballer nog niet. “Zolang hij onder contract staat, is er niets aan de hand. Hij heeft daardoor nu ook nog een verblijfsvergunning”, aldus De Graaff.

Lees ook:

Terugkeer van de basisbeurs voor alle studenten: ‘Ik heb begrip voor de gemengde gevoelens’

 

Door: Floortje van Gamerenhttps://wnl.tv/2023/06/19/quincy-promes-doet-er-alles-aan-om-rus-zijn/