Nieuws
Photo of author

Stormloop op megaclaim Pensioenvoldoen: 50.000 gedupeerden


Het loopt storm op de website van Pensioenvoldoen.nl. Vandaag sloot de 50.000e gedupeerde zich aan bij de stichting Pensioenvoldoen.nl die de Staat aansprakelijk stelt voor het niet indexeren van de pensioenen in de periode tussen 2008 tot en met 2021.

De animo voor deze claim op de Staat is zo groot dat de website van Pensioenvoldoen.nl afgelopen vrijdag enige tijd overbelast raakte omdat na de uitzending van Vandaag Inside, waar door bestuurslid Henk Krol aandacht werd besteed aan de claim. In korte tijd probeerden tienduizenden mensen in te loggen om zich in te schrijven. Sindsdien loopt het aantal deelnemers gestaag op, ieder uur melden zich enkele duizenden nieuwe gedupeerden op de website aan.

Fouten bij invoering Pensioenwet 2007

PensioenVoldoen.NL stelt dat de Staat der Nederlanden een evidente fout heeft gemaakt bij de invoering van de Pensioenwet 2007. Destijds heeft het kabinet verzuimd de dwingende Europese pensioenrichtlijn (IORP I) op de juiste wijze op te nemen in de toenmalige Pensioenwet. Dit had als gevolg dat ruim 10 miljoen Nederlanders van 2008 tot en met 2019 forse indexatieschade hebben opgelopen. Dit gaat om duizenden euro’s per persoon (in totaal minimaal €137 miljard) die nu geclaimd gaan worden. De fout in de pensioenwetgeving werd recent ontdekt na een diepgaand onderzoek naar de wetgevingsgeschiedenis.

Lees ook:

Pensioenwet haalt meerderheid in Eerste Kamer: ‘Als individu weet je beter waar je aan toe bent’

Door: Redactiehttps://wnl.tv/2023/06/04/stormloop-op-megaclaim-pensioenvoldoen-50-000-gedupeerden-sluiten-zich-aan/