Geld
Photo of author

Transformatie Rivium in Capele: De stand van zaken

Bedrijventerrein Rivium in Capelle aan den IJssel moet vanaf 2026 een nieuwe stadswijk worden met circa 5.500 woningen. Hoewel nog niet alles in kannen en kruiken zit, is wethouder Harriët Westerdijk positief gestemd. Het is volgens haar belangrijk dat de wijk er gaat komen. 

‘Veel mensen uit Capelle en wijde omgeving zijn op zoek naar woningen. De start van de bouw is voorzien in 2026. Het maken van een plan voor een nieuwe wijk is niet eenvoudig. Gelukkig zijn we het over steeds meer details, zoals hoogte en infrastructuur eens. Het is ook prettig dat het Rijk fors wil investeren als het gaat om openbaar vervoer en infrastructuur’, aldus Westerdijk.

De wijkraden in de omgeving van Rivium en het parkmanagement van Rivium worden de komende tijd verder geïnformeerd. Na de zomervakantie volgen er diverse informatieavonden voor bewoners en ondernemers. Ook de gemeenteraad wordt actief betrokken bij de plannen en uiteindelijke besluitvorming. Waarschijnlijk in het najaar worden de overeenkomsten tussen de gemeente en de projectontwikkelaars getekend.

Projectontwikkelaars
De gemeente Capelle aan den IJssel werkt in het Rivium-project samen met de ontwikkelaars Zuiver Vastgoed-Novaform, Magis Real Estate, Waterford, Redevco Living en Woonfront-FiMek. KAS Architectuur & Stedenbouw werkt sinds 2021 aan de stedenbouwkundige uitwerkingen voor de Marktpleinblokken, het Waterfront en de Campus en leverde VJ enkele sfeerimpressies van het te transformeren gebied. 

Hoofdafbeelding: Marktplein

 Bron