Nieuws
Photo of author

Verdachte fataal ongeval A59 filmde zijn snelheid: 250 km per uur


De 33-jarige man uit Zevenbergschen Hoek, die ervan wordt verdacht dat hij vrijdagavond 10 maart een dodelijk ongeval veroorzaakte op de A59 bij Sprang-Capelle, reed volgens het Openbaar Ministerie 250 kilometer per uur op de snelweg. Hij filmde zijn hoge snelheid met zijn mobiele telefoon, luidt de aanklacht.

Het OM verdenkt de man van doodslag. Bij het ongeluk kwam een gezin uit Raamsdonksveer om het leven. Het gezin bestond uit een meisje van 10, een jongen van 13 en een vader en moeder van beiden 46 jaar oud.

De man uit Zevenbergschen Hoek was de bestuurder van één van de vier auto’s die betrokken waren bij het ongeval. Hij raakte lichtgewond. Uit een test direct na het ongeluk bleek al dat de man waarschijnlijk te veel alcohol op had.

Hij had volgens het OM onvoldoende aandacht voor het overige verkeer en reed met “een enorm snelheidsverschil” achterop de personenauto van het gezin uit Raamsdonksveer.

Niet aanwezig bij zitting

De verdachte was niet bij de zitting in de rechtbank in Breda aanwezig, volgens zijn advocaat is hij psychisch kwetsbaar. Hij ondergaat een persoonlijkheidsonderzoek. Er waren wel tal van nabestaanden aanwezig.

23 verschillende filmpjes

Het onderzoek is nog niet klaar. Het uitlezen van de boordcomputer van de auto van de verdachte moet meer informatie opleveren over wat de snelheden geweest zijn en of er geremd is tijdens de laatste seconden van de rit. Ook het onderzoek naar de inhoud van de telefoon van de verdachte is nog niet afgerond. Wel is al duidelijk dat er 23 verschillende filmpjes op staan, over twee jaar verspreid, waarvan volgens de officier dertien ernstige verkeersovertredingen zijn.

‘Hij is er kapot van en heeft dit nooit gewild’

Bij het psychologisch onderzoek is een van de vragen of de man een black-out heeft gehad. “Hij is er kapot van en heeft dit nooit gewild”, zei de raadsman van de verdachte. De advocaat is het niet eens met de verdenking doodslag. Volgens hem heeft de man “aanzienlijk geremd”. Ook een getuige zou dat hebben verklaard.

De officier van justitie bleef in de rechtbank spreken van doodslag. “Meneer heeft zijn eigen verkeersovertredingen gewoon gefilmd. Hoeveel meer opzet wil je hebben?” Volgens de aanklager heeft de verdachte “geen serieuze poging gedaan om een botsing te voorkomen. Hij heeft geen gas losgelaten, tot het einde van het filmpje. Hij is blijven accelereren tot 1 seconde voor het ongeval.”

De verdachte blijft vastzitten, besloot de rechtbank. Nabestaanden reageerden daar opgelucht op. De volgende zitting is 10 augustus.

Lees meer:

Meerdere Jumbo-winkels verbannen sigaretten: ‘Niet meer van deze tijd’

Door: Manon Immerzeelhttps://wnl.tv/2023/05/31/verdachte-fataal-ongeval-a59-filmde-zijn-snelheid-250-km-per-uur/