Online winkelen
Photo of author

Verschillende soorten Engelse pie om zelf te bakken


Engelse pie is een hartige taart die zijn oorsprong heeft in Engeland, maar inmiddels wereldwijd bekend is. Er zijn verschillende soorten Engelse pie, die allemaal hun eigen combinatie van ingrediënten en unieke smaak hebben. Wil je graag zelf een hartige Engelse pie bakken? Hieronder hebben we zeven verschillende soorten Engelse pie om zelf te bakken voor je op een rijtje gezet.

Steak and kidney pie

De steak and kidney pie is een echte klassieker. Deze Engelse pie wordt gemaakt van blokjes rundvlees, kalfsnieren, uien en kruiden. De steak and kidney pie wordt vaak geserveerd met aardappelpuree, jus en verschillende groenten.

Shepherd’s pie

Wil je graag een Engelse pie maken met lams- of schapenvlees? Dan is de Shepherd’s pie de perfecte Engelse pie voor jou. Deze hartige taart wordt gemaakt van lams- of schapenvlees en is bedekt met een laagje aardappelpuree. De pie heeft een zachte en romige smaak en wordt vaak geserveerd met groenten.

Cottage pie

Hoewel Shepherd’s pie ook wel (onterecht) cottage pie wordt genoemd, zit er wel een klein verschil tussen beide soorten Engelse pie. Zo wordt bij cottage pie het lams- of schapenvlees vervangen door rundergehakt. Verder is het idee hetzelfde. Ook deze heerlijke Engelse pie wordt afgetopt met romige aardappelpuree en geserveerd met groenten en eventueel jus.

Chicken pot pie

We hoeven je vast niet te vertellen waar chicken pot pie van gemaakt wordt. Juist: kip. In combinatie met groenten en een romige saus. Het geheel wordt vervolgens bedekt met een korst van kruimeldeeg of bladerdeeg. Chicken pot pie doet het goed als volwaardig hoofdgerecht. In de receptendatabase van Baktotaal vind je een recept voor het maken van een heerlijke Engelse pie met groente, kip en kaas. Probeer het eens uit!

Fish pie

Ben je een liefhebber van vis? Dan moet je zeker eens een lekkere fish pie proberen. Deze Engelse pie kan bereid worden met verschillende soorten vis. Van zalm of kabeljauw tot garnalen. Om de pie compleet te maken, wordt het geserveerd met aardappelpuree en diverse groenten.

Pork pie

Pork pie is gemaakt van varkensvlees en een mix van kruiden. De vulling bestaat uit grof gehakt varkensvet en varkensvlees, met daaromheen een laag gelei-varkensbouillon en een omhulsel van korstdeeg. Pork pie wordt of op kamertemperatuur of koud geserveerd. In Yorkshire wordt pork pie echter vaak warm gegeten. Het is perfect als snelle snack, tussendoortje of voorgerecht.

Game pie

Wil je het helemaal luxe aanpakken? Maak dan een luxe game pie met wild, zoals fazant, konijn of hertenvlees. Game pie is vaak onderdeel van een feestelijk diner. Het stamt uit de Romeinse tijd toen wilde vogels en dieren zoals hazen, herten en fazanten belangrijke hoofdingrediënten voor de maaltijden vormden.

https://www.10beste.com/verschillende-soorten-engelse-pie-om-zelf-te-bakken/