Nieuws
Photo of author

Voordelig zakelijk een auto leasen als zzp’er


Online kosten financial lease berekenen 

Maak eens gebruik van een online tool, die de kosten van financial lease berekenen heel eenvoudig maakt. In deze tools voer je de aanschafprijs van de gewenste auto in, kies je zelf een aanbetaling en vul je de looptijd in. Naast de mogelijkheid om vooraf een aanbetaling te doen om zo het leasebedrag per maand te verlagen, kun je er ook voor kiezen om een slottermijn te hanteren. Hierbij betaal je een groot deel van de kosten aan het eind van de looptijd van het leasecontract. Het variëren in looptijd, aanbetaling en slottermijn laat je het ideale leasebedrag op maandbasis vinden. 

Breed scala aan zakelijk te rijden auto’s 

Bij de keuze voor financial lease wordt je een breed scala aan zakelijke auto’s aangeboden. Zo vind je vrijwel zeker een model dat past bij de behoeftes van jouw organisatie. Kies je voor een compact model auto voor korte ritten naar lokale klanten? Overweeg je een bestelwagen om bestellingen of bijvoorbeeld je gereedschap met je mee te kunnen nemen? Ook het verschil tussen modellen op benzine en elektrische personenwagens is steeds belangrijker geworden voor ondernemers. Consumenten geven vaker aan hun keuze voor een aanbieder te maken op basis van de wijze waarop deze zich inzet voor een duurzame wereld. Door bewust een elektrische auto te leasen, zet je hierin een goede eerste of volgende stap. 

Voordelen van het financial leasen van een zakelijke auto 

Niet alleen het feit dat je geen grote investering hoeft te doen om zakelijk een auto te kunnen rijden is een reden om voor financial lease te kiezen. Denk ook aan het feit dat de auto direct op de balans staat; je kunt hier op afschrijven en de btw aftrekken van je betaalde belastingen. Daarbij kies je, in tegenstelling tot bij operational lease, bij financial lease zelf waar je de auto laat onderhouden. 

https://www.dezaak.nl/partner-content/voordelig-zakelijk-een-auto-leasen-als-zzper/