Nieuws
Photo of author

voorlopig geen treinen over spoorbrug bij Nijmegen


Er rijden voorlopig geen treinen tussen Arnhem en Nijmegen. ProRail meldt dat “uit veiligheidsoverwegingen” geen treinen over de spoorbrug bij Nijmegen mogen rijden. De spoorbeheerder heeft dat dinsdagmiddag besloten na een inspectie. Volgens een woordvoerder van ProRail is er bij de inspectie een defect aan het spoor op de brug ontdekt. Met de brug zelf is niets mis, zegt hij.

ProRail heeft recent aan het spoor op de brug gewerkt. Of dat de oorzaak is van het defect moet nog uit onderzoek blijken. Treinen mochten dinsdagmorgen alleen met zeer lage snelheid over de brug rijden. Na de inspectie dinsdagmiddag is besloten dat er helemaal niet meer over het kapotte spoor gereden kan worden.

Medewerkers van ProRail onderzoeken dinsdag op de brug wat er precies aan de hand is. Of het probleem dinsdagavond nog opgelost kan worden, is nog onduidelijk. ProRail raadt treinreizigers aan om de reisplanner te gebruiken. Reizigers naar en uit noordelijke richting kunnen omreizen via Den Bosch, zegt de NS.

Spoorbrug Nijmegen

Aanvankelijk meldde ProRail dat het treinverkeer tussen Nijmegen en Wijchen, ten zuiden van Nijmegen, was stilgelegd door een mankement aan de Waalbrug, maar later liet de spoorbeheerder weten dat het gaat om de spoorbrug bij Nijmegen. Ook is het treinverkeer naar Wijchen niet getroffen, zoals ProRail naar buiten bracht, maar het spoorverkeer tussen Arnhem en Nijmegen.

Lees ook:

Bijna twee miljoen Nederlanders hebben onvoldoende voorzieningen in de buurt

Door: Redactiehttps://wnl.tv/2023/06/27/prorail-voorlopig-geen-treinen-over-spoorbrug-bij-nijmegen/