Nieuws
Photo of author

Zo kan een bedrijfsfinanciering helpen met de groei van je onderneming


Koop een nieuwe machine of nieuw voertuig

Wie zijn bedrijf wil laten groeien, kan daarvoor een nieuwe machine of een nieuw voertuig nodig hebben. Met een nieuwe machine kun je meer in een kortere tijd produceren. Hierdoor kun je meer producten verkopen en dat zorgt ervoor dat je omzet stijgt. Je moet alleen flink wat geld investeren om een nieuwe machine of nieuw voertuig te kopen. Als je dit niet hebt liggen, biedt een bedrijfsfinanciering misschien uitkomst. Je komt waarschijnlijk bij een zakelijke lening uit, waarbij een geldverstrekker het hele leenbedrag in één keer naar je overmaakt.

Investeer in uitbreiding

Is je bedrijf de laatste jaren behoorlijk gegroeid? Dan zit je in het huidige pand misschien tegen het plafond. In dat geval denk je misschien dat je moet verhuizen als je wilt blijven groeien, maar dat is niet altijd nodig. Kijk eerst eens of het mogelijk is om je huidige bedrijfspand uit te breiden. Misschien kun je de productiehal, het magazijn of de kantoorruimte uitbouwen, zodat je niet hoeft te verhuizen. Heb je in kaart gebracht hoeveel een uitbreiding je kost, maar kun je dit zelf niet (volledig) financieren? Kijk dan eens naar de mogelijkheden van een zakelijke lening. Zo kan je mogelijk toch investeren in die uitbreiding.

Breid je voorraad uit

Sommige ondernemers denken dat ze alleen kunnen groeien door een langlopende investering in hun bedrijf te doen, maar dat is niet het geval. Ook met een kleine(re) investering is het namelijk al mogelijk om je bedrijf te laten groeien. Verkoop je producten? Overweeg dan eens om te investeren in je voorraad. Door een grotere voorraad aan te leggen, kun je meer producten verkopen. Dit zorgt ervoor dat er meer geld binnenkomt en dat leidt tot omzetgroei. Wie wil investeren in de voorraad van zijn bedrijf, kan hier het beste zakelijk krediet voor gebruiken.

Maak een berekening

Of je nu een zakelijke lening of zakelijk krediet gebruikt om je bedrijf te laten groeien, in beide gevallen leen je een geldbedrag waar betalingsverplichtingen bij komen kijken. Afhankelijk van de financieringsvorm, zijn je maandelijkse kosten een optelsom van aflossing, rente en servicekosten. Bij een zakelijk krediet betaal je bijvoorbeeld rente over het bedrag dat je hebt gebruikt. En wanneer je een zakelijke lening hebt, berekent de financier meestal een bedrag aan rente over het leenbedrag dat nog open staat. Bereken altijd eerst of je een zakelijke financiering past bij de investering die je wilt doen en je financiële situatie.   

Vraag een bedrijfsfinanciering aan

Zie je in dat een bedrijfsfinanciering groei kan realiseren en kun je de lasten dragen? Dan wil je misschien niet langer wachten met aanvragen. Gelukkig hoeft dit ook niet, want bij de meeste geldverstrekkers kun je online een bedrijfsfinanciering aanvragen. Je kiest het bestedingsdoel, vult het leenbedrag in en selecteert de gewenste looptijd. Een geldverstrekker vraagt je vervolgens om een aantal gegevens aan te leveren, zoals een recente jaarrekening en transactieoverzicht van een specifieke periode. Op basis van deze gegevens bekijken ze of je in aanmerking komt. Past een financiering bij je situatie, dan ontvang je vervolgens een voorlopig aanbod, waarna je zelf bepaalt of je hierop ingaat of niet.

https://www.dezaak.nl/partner-content/zo-kan-een-bedrijfsfinanciering-helpen-met-de-groei-van-je-onderneming/