Geld
Photo of author

DUIZENDEN euro’s KWIJT omdat je onder de 18 bent 💰| De waarheid over ONLINE GOKKEN
Je wil snel online geld verdienen en gooit een wedje op een voetbalwedstrijd: weg inzet en winst. Wij spraken met tientallen minderjarigen die ook makkelijk online konden gokken. Maar als ze dan hun winst wilden cashen of hun geld terugwilden, dan kon dat vaak niet. 💰

De reacties van Unibet en Toto kwamen te laat om nog in de video te verwerken. Daarom plaatsen we die hieronder. Volgens woordvoerder Eric Konings van Unibet grijpen ze altijd in als ze ontdekken dat iemand minderjarig is en krijgen ouders de inzet terug als ze zich melden bij de klantenservice. “Wij willen op geen enkele manier geld verdienen aan minderjarigen.” Dat Unibet niet om een identiteitsbewijs vraagt bij registratie, zoals telefoonaanbieders bijvoorbeeld doen, is omdat ze de drempel niet zo hoog willen leggen dat klanten naar andere aanbieders gaan, stelt hij.

Net als Unibet benadrukt Toto dat ze het achteraf uitbetalen bij winst vooral een bescherming is voor minderjarigen. Als je niet kunt bewijzen dat je 18 jaar of ouder bent, wordt binnen 30 dagen je account geblokkeerd. Als blijkt dat je minderjarig bent, stort Toto de inleg op de rekening van de ouders. Dit kan na contact van de ouder(s) met de Klantenservice hierover, zegt een woordvoerder van Toto.

Uitleg over wat gokken doet met je hersenen met dank aan neurowetenschapper Barbara Braams.

Meer video’s? Abonneer op ons kanaal!

# # # # # # # # # # # # # # # # # # # # # # # # # # # # # # #

NOS Stories zoekt op YouTube dingen voor je uit! We duiken in onderwerpen die voor jou belangrijk zijn. Vind je onze video’s leuk? Abonneer je dan op ons kanaal!

► CHECK ONS OOK OP INSTA EN SNAPCHAT
Op Instagram praten we je elke dag bij met het laatste nieuws. Check ons op www.instagram.com/nosstories
Op Snapchat nemen we je mee op pad naar plekken waar je niet zo snel komt. Volg ons via ‘nosstories’ en kijk mee.

► HEB JE TIPS?
Waar moeten wij écht een keer onderzoek naar doen? Stuur ons een berichtje met je verhaal, of mail ons op nosstories@nos.nl

Bron