Vakantie
Photo of author

Is een badmuts verplicht in Italië? ⋆ Camping Promotie


Elke zomer pakken vele Nederlanders hun spullen in om vervolgens met de camper of caravan richting Zuid-Europa te rijden onder andere naar het prachtige Italië, dat bekend staat om zijn grote schoonheden. Waarom is Italië zo’n populaire bestemming? En waarom kiezen vele Nederlanders jaar in en jaar uit om richting de laars af te reizen? En hoe zit het ook alweer met de badmuts Italië?

In deze blog gaan wij je over alle vragen een passend aanbieden, zodat jij helemaal voorbereid je vakantie richting Italië kunt gaan organiseren. Om uiteindelijk een schitterende vakantie te hebben in het zuiden van Europa.

Hieronder lees je er meer over:

Hoe zit het ook alweer met de badmuts Italië?

Super, je hebt een prachtige camping gevonden en geboekt aan het Gardameer, of misschien het Lago Maggiore. De camping heeft een aantal prachtige voorzieningen, zoals een animatieteam, meerdere zwembaden met glijbanen en al. Ligging aan fijn zandstrand en ook nog eens de buurt van een aantal authentieke Italiaanse steden.

Maar tot je schrik zie je, dat een badmuts Italië verplicht is wat nu? In Italië geldt over het algemeen een badmuts verplichting in dit allemaal om het zwembad te beschermen tegen dingen, zoals:

Huidschilvers, haren en andere viezigheden buiten het zwembad te houden, waardoor jij er eigenlijk ook nog van kunt profiteren. Het is, dan ook zo dat niet alle toeristen even fan zijn van de badmuts Italië regel.

Wat maakt, dat veel campings het officieel wel als regel hebben ingevoerd, maar er niet per definitie op aan het handhaven zijn. Zeker, is het bij kinderen een heel erg gedoe om elke keer te vragen, dat ze bij in- en uitgaan van het zwembad continu hun badmuts op moeten zetten. En als dit soms wel 10keer op een middag, is dit voor het jonge grut erg vervelend, waardoor het vaak niet wordt gehandhaafd. De campings zien dit op hun beurt, uiteraard en kunnen er dus voor kiezen om een ontheffing aan te vragen. Wij bevelen je altijd aan om de voor zekerheid een badmuts mee te nemen, zodat je niet voor onverwachtse verrassingen komt te staan. En vooral te kijken, of de badmuts regel wordt opgevolgd mocht die regel bestaan binnen de camping.

badmuts verplicht

Bestaat die regel toch? Dan moet je uiteraard een badmuts gaan kopen, maar wat moet deze aan voldoen? Als je recreatief gaat zwemmen, dan bevelen wij je aan om een stoffenbadmuts te kopen dit voldoet prima aan de zwemfrequentie. En je zwemt immers, ook geen zwemwedstrijden voor de vakantie zou het dan prima moeten zijn.

Waarom je op vakantie naar Italië moet gaan

Los van de badmuts Italië regel, is het ook een erg mooi land om te bezoeken, gedurende jouw vakantie naar Italië. Het heeft namelijk een superfijn klimaat, waardoor je veel mogelijkheden hebt voor je avontuur naar de laars. Zo kun je in aangenaam klimaat gaan kamperen op campings Italië aan het Gardameer, of Lago Maggiore. Let wel op: dat het kamperen op campings aan deze meren in het hoogseizoen erg prijzig kunnen zijn, wanneer je opzoek bent naar een alternatief, dan kun je het beste naar de iets-mindere toeristische plekken gaan, zoals het Bolsena meer. Houd natuurlijk wel rekening met de badmuts Italië regel.

badmuts Italië

De Italianen aan het Bolsena meer zijn nog oprecht blij met toeristen en dat zul je in hun gastvrijheid en de prijzen zeker gaan merken, zo kun je daar voor een normale prijs ’s ochtends een cappuccino bestellen op het terras.

Mocht je de camping een beetje zat worden? Dan kun je ook een dagtrip organiseren naar enkele legendarische steden. Zit je aan het Lago Maggiore? Dan kun je vanaf daar gemakkelijk met de auto, of trein naar steden, zoals: Turijn en Milaan. Om er echt een avontuur van te maken adviseren wij je om de trein te gaan pakken naar deze steden. Vaak is er in de buurt van de camping wel een plaatsje in de buurt met een treinstation, waar je over het algemeen voor een laagtarief heen en terug kunt reizen met de trein.

Zo kun je op een andere manier het land ontdekken en hoef je de auto, ook niet mee te nemen naar de stad. Waar je vaak, ook te maken hebt met hoge parkeertarieven, dus door de auto te laten staan kun je hier al heel erg op gaan besparen.

Ga je bijvoorbeeld: naar Milaan? De stad van AC Milan en Inter Milaan! Dan kun je er ook voor kiezen om het historische stadion te gaan bezoeken. Dit is gemakkelijk met de metro te realiseren en is allemaal voor een leuke prijs te realiseren.

Italië is een land met vele prachtige gezichten, die het bezoeken écht waard is.

Veel plezier met jouw vakantie naar Italië!

 

https://campingpromotie.nl/reistips/is-een-badmuts-verplicht-in-italie/

Leave a Comment