Nieuws
Photo of author

Martine Wolzak over verwarring tijdens persconferentie Hoekstra


Wopke Hoekstra had het vrijdag lastig toen hij als vervanger op de plek van de premier mocht staan tijdens een persconferentie, dat vertelt FD-journalist Martine Wolzak tijdens In de Kantine op NPO Radio 1. Dat kwam door zijn dubbele pet als CDA-leider én vicepremier. De parlementaire pers maakte van de gelegenheid gebruik om scherpe vragen aan Hoekstra te stellen, vertelt Wolzak. Hoekstra en zijn partij liggen al langer onder vuur vanwege hun onduidelijke standpunt in de stikstofcrisis. 

“Afgelopen week kwamen er veel berichten naar buiten dat er binnen zijn eigen partij stevig aan zijn stoelpoten gezaagd wordt. Na al die jaren zagen aan zijn stoelpoten denk ik wel eens, heeft die man nog stoelpoten over?”, vertelt ze.

Ze stelt dat Hoekstra tijdens de persconferentie sprak vanuit het kabinet en niet namens een partij. Met die rol probeerde hij volgens Wolzak onder de vragen uit te komen. “De ergernis over de spagaat tussen CDA-leider, vice-premier, minister van Buitenlandse Zaken is bij de pers inmiddels al vrij hoog opgelopen.”

Tekst gaat verder onder tweet.

Verwarring

Hoekstra zou die verwarring zelf hebben veroorzaakt, vertelt ze. Dat komt doordat hij een jaar geleden sprak in het Algemeen Dagblad als CDA-leider en ineens geen lid meer was van het kabinet. “Daardoor kreeg hij niet heel veel begrip.”

Volgens Wolzak is de spagaat tussen het kabinet en het CDA een punt waarop Hoekstra de hele tijd op blijft worden aangesproken “en ze komen er maar niet uit”.

Lees meer:

CDA-leider Wopke Hoekstra: delen telefoonnummers politici moet strafbaar worden

Door: Manon Immerzeelhttps://wnl.tv/2023/07/01/fd-journalist-martine-wolzak-over-verwarring-tijdens-persconferentie-wopke-hoekstra/