Nieuws
Photo of author

‘Nog genoeg te verbeteren in het nachtleven op het gebied van veiligheid’


Volgens nachtburgemeester van Groningen Merlin Poolman ‘is er niets mooiers dan het nachtleven’. Maar: “Er zijn nog stappen te zetten om de nacht veiliger te maken.” Dat zegt Poolman in WNL In de Kantine op NPO Radio 1.

De introductieweken voor eerstejaarsstudenten zijn weer begonnen. In veel gevallen betekent dat feesten tot in de late uurtjes met het nodige alcoholgebruik. Misbruik van middelen of ongelukken liggen op de loer, voorlichting kan volgens Poolman al een hoop narigheid voorkomen.

Tekst gaat verder onder de tweet.

Maar ook personeel dat achter de bar staat beter opleiden is een optie. “Barpersoneel weet vaak niet wat ze moet doen als iemand iets in zijn drankje heeft gehad of is aangerand. Er zijn daarvoor geen protocollen.” Door een samenwerking met de GGD is er nu een trainingsprogramma opgezet voor barpersoneel. “Dat gaat over hoe seksuele intimidatie te voorkomen en te herkennen zowel op de dansvloer als tussen personeel.”

Drugsgebruik

Poolman bemerkt verder dat er ook een grote vraag is naar hoe om te gaan met drugsgebruik. “We zien dat vooral na corona het drugsgebruik is toegenomen. Jongeren willen hun grenzen opzoeken, maar hoe ga je daar als horeca mee om?” Poolman zou het liefst zien dat de komende tijd voornamelijk horecagelegenheden meer handvatten worden geboden.

Lees ook: 

Koningsdagkunstwerk opgedragen aan bedreigde Amalia: ‘Verdient onbezorgde studententijd’

 

Door: Floortje van Gamerenhttps://wnl.tv/2023/08/19/groningse-nachtburgemeester-nog-genoeg-te-verbeteren-in-het-nachtleven-op-het-gebied-van-veiligheid/